In 2016 is 010Toegankelijk benaderd  door architectenbureau Kraaijvanger Architects om te adviseren over de toegankelijkheid van het nieuw te bouwen 50 meter-zwembad in Rotterdam-Charlois.

Het nieuwe zwembad moet een “zwembad plus” worden, dat wordt gebruikt voor wedstrijden, schoolzwemmen en recreatief zwemmen. Ook zijn er activiteiten voor doelgroepen zoals senioren en Lady’s Only.

De baden  komen op de eerste etage van het voormalige deelgemeentekantoor en op de begane grond komen winkels en horeca. Zwemmers parkeren hun auto in de nabijgelegen parkeergarage. Mindervalide zwembadbezoekers en bezoekers van de nieuwe stadswinkel kunnen uiteraard direct bij de ingang van het zwembad parkeren.

Tijdens 3 sessies zijn de tekeningen bekeken. Bij ieder bezoek had de architect de tekeningen aangepast. In eerste instantie ging de aandacht naar de sportieve gebruiker van het zwembad en vervolgens naar het publiek.

Kunnen mensen met een beperking binnenkomen en het zwembad gebruiken als sporter of als toeschouwer? 010Toegankelijk heeft ook aandacht gevraagd voor toekomstige werknemers met een beperking. Kan een rolstoelgebruiker achter de balie werken? Vanzelfsprekend heeft 010Toegankelijk ook aandacht gevraagd voor voldoende parkeergelegenheid bij de ingang voor mensen met een beperking.

zwembad zuid rotterdam buitenkant
zwembad zuid rotterdam binnenkant